Hvordan bruke henna

NO S**T HÅRFARGE OG GLANS

Du trenger gummihansker, hårspenne for å holde hår av veien, en kam, plastfolie, mørke håndklær, en bolle som tåler varmt vann, en kjele til å koke i, og aviser til å dekke gulvet. Tørk opp øyeblikkelig om du søler, hvis ikke vil hennaen etterlate en rød farge.

NB! Ta alltid en liten test på en liten klype hår før du bruker henna på hele håret (f.eks på underhår i nakken). Følg instruksjonene nøye og husk at henna forsetter å virke i håret noen timer etter at du har vasket det ut. Om du har kjemisk behandlet hår, vil dette påvirke resultatet, spesielt om håret er bleket eller lysfarget. Om håret er bleket av solen vil også dette spille inn. En test på en liten klype hår er EKSTRA VIKTIG om håret er behandlet på noe vis.
Henna har en fin effekt på hår som har grått hår innimellom, de grå hårene vi skinne rødt sammen med de mørkere hårstråene. Om du har over 40% grått hår er det spesielt viktig at du også har med en del grått når du tar testbehandlingen.
Du bør la testen sitte i fra 20 min til én time. Etter at du har vasket, skylt og tørket håret og du synes det ser bra ut - sett i gang med hele håret.

BRUK: Putt Caca i en bolle som tåler varme, og dekk den med kokende vann. La vannet trekke gjennom i noen minutter. Rør eller visp det sammen til en krem. Tilsett mer varmt vann om nødvendig. Fyll så en kjele med varmt vann som du bruker som et vannbad (sett bollen med Caca i vannet slik at den holder seg varm). Varm opp helt til at hennaen er nesten for varm til å ta på. Jo varmere, jo klarere farge, men pass på så du ikke brenner hodebunnen! NB: Må ikke brukes i mikrobølgeovn.

Bruk gummihansker og arbeid hennaen nøye inn i rent, tørt hår, seksjon for seksjon, fra nakken og framover. Dekk hårrøttene først og deretter tuppene. Om du pakker håret inn i plastfolie, får du en rødere/varmere fargetone enn om du lar være å dekke det til. La det MINST virke i én time, men helst i 3 timer. Om du ikke blir fornøyd med fargen (fordi du ikke tok den testen på forhånd som vi ba deg om), ikke prøv å bleke håret! Dette vil åpne hårstråene og fører til at hennaen trenger dypere inn i håret og blir enda vanskeligere å fjerne, og du vil få en misfarging.

Henna kan miste effekten om du tar permanent, så om du vil ha permanent, ta den først og henna etterpå.

Du kan få en virkelig dyp farge om du bruker våre Cacas ofte. Om du bruker den 3 dager på rad, får du en farge og et skinn som varer lenge.

OBS! Om du er blond og har tenkt å bli blond i nær framtid, anbefaler vi ikke å bruke henna, da dette ofte gir uønsket resultat.