Gode gjerninger

Gode Gjerninger og veldedighet

Søke om midler?  - her finner du mer informasjon om søknader. 

En av de spennende tingene med Lush er det faktum at vi kan gi noe tilbake til grasrotgrupper rundt om i verden som trenger hjelp til å gjøre en forskjell. Gode Gjerninger ble første gang laget i april 2007 med det formålet å skulle samle inn penger til veldedige organisasjoner og andre gode formål. Hver krone du betaler for dette produkter, minus momsen som går til staten, går med til å hjelpe disse gruppene og arbeidet de gjør. Den er laget med fair trade økologisk kakaosmør som gir en fyldig sjokoladekremduft, samtidig som den tilfører fuktighet til huden.

Siden vi startet i Norge har vi kunnet donere massevis av penger til små og store organisasjoner i hele landet. Takk til dere som har kjøpt produktet!

På verdensbasis er Charity Pot nå tilgjengelig i 24 land og solgte for over 25 millioner norske kroner i 2013 - alt gitt bort til kampanjer for dyrvern, menneskerettigheter og miljø! Og salget av kremen bare fortsetter å øke.

Her i Norge vil vi gjerne fortrinnsvis hjelpe mindre dyrevern-, miljøvern, eller menneskerettighetsorganisasjoner som ellers har problemer med å få støtte. Du kan lenger ned på siden lese om noen av gruppene som har mottatt støtte fra oss.

Selv om Gode Gjerninger er den viktigste kilden vi har til veldedighet, har vi også begynt å skattelegge oss selv med CO2-avgift når vi må reise med fly, og disse pengene går til miljøvernorganisasjoner.

Lush internasjonalt gir bort ca 2,5 millioner norske kroner til Lush-prisen hvert eneste år. Denne prisen går til personer som utmerker seg i forskning og arbeid mot dyreforsøk.


Du kan komme langt med litt såpe!

For å be om produkter til lotteripremier kan du sende en forespørsel til din lokale Lush-butikk. Forespørselen bør helst være skriftlig og på organisasjonens brevpapir, men om dette ikke er mulig vil vi gjerne ha litt skriftlig informasjon om organisasjonen og om pengeinnsamlingseventen. Vær oppmerksom på at våre butikker får mange forespørsler om produktdonasjoner og at vi dessverre ikke kan hjelpe alle. Disse produktene kan ikke selges videre.


Hvem har vi hjulpet?


Her er noen av organisasjonene som vi har støttet:


Dyrebeskyttelsen Norge:

"Vi er veldig glade for å ha blitt valgt til å motta penger for det flotte produktet "Gode gjerninger". Vi vil bruke pengene på vårt arbeide for hjemløse dyr. På bildet ser du Linn og Thomas fra hovedkontoret som skal til en festival for å snakke om jobben vi gjør. Det andre bildet er av en kaninfamilie som hadde blitt dumpet i skogen - vi greide å finne  et nytt hjem til dem.


BIG - Byfuglenes interessegruppe:

 
Byfuglens interessegruppe har daglige foringsrunder  i oslo hvor vi observerer og fanger inn de syke og skadde fuglene. Det vanligste problemet er duer og andre fugler dom har viklet føttene inn i tråd,hår,fiskesnøre etc. Dette må fjernes så raskt som mulig for å unngå at føttene blir ødelagt. I fjor hjalp vi 618 duer med dette problemet. Noen hjelpes på stedet og kan slippes igjen,andre bringes til mottaket for rehabilitering og noen må desverre avlives hos veterinær. Andre skader vi ser er frakturer,sårskader,oljeskader,sykdom etc etc. Vi tar også mot burfugl som folk finner ute for omplassering. Vi har også telefontjeneste og uttrykning på redningsoppdrag. Jeg takkerfor at vi er blitt tilgodesett av lush. Vi er en liten forening med liten inntekt og mye av budsjettet vårt går på egen lomme,så dette kommer veldig godt med!

* Kirkens Bymisjon - Gled en som gruer seg til jul
* Frivillighet hos Anicura (årlig åpen dag med gratis veterinærhjelp)
Miniøya (økonomisk bidrag til Havskogen)
Martin Skadal - Zero Waste Tour