Vår ferskhetspolicy

Ferske ingredienser har egenverdi for Lush, og de er i hjertet av vår filosofi.

Å spise et eple plukket rett fra treet er selvfølgelig best for en sunn kropp… og fersk, håndlaget kosmetikk  er mye som mat på den måten at de tilbyr godhet og næring til huden din. De fineste og ferskeste ingredienser har en mye mer næringsrik og effektiv effekt på hud, hår og sinn enn langtidsholdbare, tungt konserverte skjønnhetsprodukter. Ferske, rå ingredienser som ikke er brutt ned eller blitt gamle har AKTIVE kvaliteter, spesielt vitaminer, mineraler og enzymer med herlige fordeler. Eteriske oljer er også mest potente og effektive når de er ferskt utvunnet fra planten eller blomsten.

Naturlige ingredienser, planter, leire, smør og eteriske oljer har vært brukt i hundrevis av år fordi de har bevist at de er effektive, er trygge å bruke og er mye snillere mot miljøet. I kontrast: vitenskap, kjemikalier og påstander om mirakelformler høres kanskje spennende ut og tilbyr lovnader om anti-aldring osv., men hvor trygge og effektive er de og hvilke bevis støtter deres påstand?

 

 

 

 

 

 

Hos Lush har vi arbeidet med fersk produksjon i mange år og har enorm erfaring i hvordan formulere, produsere og ta vare på produkter som innlemmer hele frukter og grønnsaker, økologisk der det er mulig. Vi har oppdaget at å bruke hele frukten og grønnsaken er uendelig mer fordelaktig for huden enn å isolere en kvalitet og fjerne den fra resten av frukten for å legge den til et kosmetikkprodukt og prøve å gjenskape dens funksjon. Hos Lush minimerer vi bruken av syntetiske ingredienser og konserveringsmidler, og hele 65% av våre produkter er selvkonserverende. Vi tar ekstra hensyn og sikrer at vi kun bruker de tryggeste og mildeste konserveringsmidlene vi kjenner til. Våre ferske masker er like næringsrike som fruktsmoothie for ansiktet – 100% naturlige og helt konserveringsfrie – de er sentrert plassert i våre butikker.

Vi mener at kunder har rett til å vite nøyaktig hva som er i produktene de kjøper, og våre ingredienser er derfor kvantitativt merket på alle etiketter. Våre produkter er passende for både vegetarianere og veganere, og denne informasjonen er klart markert på etikettene slik at kundene kan velge hvilke produkter som er passende for dem.

Over flere tiår med å samle inn kunnskap og ekspertise, og å høre på våre kunders behov, har vi laget en omfattende kolleksjon av nøye formulerte produkter som er like ferske og effektive som de er deilige å bruke… og mange er også morsomme å bruke!

I produksjonen sikrer Lush

  • Forsiktig bestilling av ingredienser fra etiske kilder som sikrer ferskhet og kvalitet.
  • Produkter lages for hånd, med forsiktighet og oppmerksomhet, for å maksimere kvaliteten og et minimum av avfall.
  • Partier merkes ærlig med dato og navn på den som laget produktene, transparent informasjon for kundene.
  • Små og hyppige produksjoner, slik at de når ut til kundene mens de ennå er veldig ferske.
  • Ingen oppsamling av ingredienser eller ferdige produkter på lager, få produktene ut til butikkene og nettbutikker raskt og ferskt.
  • Kontrollert avfallsstrøm på fabrikken – redusere og gjenbruk.