Mikroplast og palmeolje

Vår palmeoljefrie såpebase

Som mange Lush-kunder allerede vet så er det flere år siden vi sluttet å benytte oss av palmeoljer i såpebasen vår.

Etter en tur til Indonesia og til den største leverandøren av palmeolje i verden fikk vi med egne øyne se den ødeleggende effekten innhøstingen av palmeolje har.

Det foregikk en massiv ødeleggelse av skog, urbefolkningen ble flyttet fra hjemmene sine og mange dyr ble fordrevet fordi matkilden deres forsvant.

Vi bestemte oss da for at det eneste riktige å gjøre var å slutte å bluke palmeolje, og å utvikle en helt ny såpebase ved bruk av kun bærekraftige råvarer.

Ved å bytte til en palmefri såpebase kuttet vi bruken av 350 000 kg pr år!

Bestemmelsen gjorde at såpene ble endret litt, men vi synes den nye basen fungerer aldeles utmerket både for miljøet og for kvaliteten på såpene våre.

Vi vet at våre kunder har sine favorittsåper som de simpelthen ikke kan være uten, så vi var nøye med at såpene ble bedre enn noen gang før!

 

Mikroplast

Vi har fjernet plastglitteret fra våre produkter, men ikke glitteret!

Onsdag 30. januar 2013 annonserte LUSH Cosmetics sin avgjørelse om å fjerne alt glitter laget av mikroplastikk fra sine produkter og erstatte det med miljøvennlige alternativer.

Vi har i mange år vært bekymret over opphopningen av plast i naturen og havet, og har bl.a. samarbeidet med Surfers Against Sewage og Marine Conservation Society med offentlige kampanjer for å øke bevissthet rundt plastikkforurensing. De roser nå LUSH for sitt arbeid med å fjerne plastikkglitteret fra sine produkter.

Vi har gradvis erstattet plastikkglitteret med nye innovative alternativer som nå er tilgjengelig; spiselig glitter, konfetti av rispapir, popping candy, sukkerdekorasjoner og vår egen oppfinnelse – en konfetti laget av tørket honningmelon mikset med vår palmefrie såpebase.

Våre badebomber vil derfor fremdeles være en gøyal og dekorativ opplevelse for våre kunder, bare ikke på bekostning av naturen. Vi ønsker renere mennesker og renere hav!