Resirkuler!

SORTE POTTER OG RESIRKULERING

Vi vil gjerne at våre sorte potter skal ha flere liv enn en katt! De er laget av kraftig polypropylenplast, og vi ber om at du tar dem med tilbake til butikken i bytte for en fersk maske slik at vi kan reisirkulere dem. Vi jobber mot en "loop" der vi omsider blir selvforsynte med plast. I begynnelsen oppdaget skaperne av Lush at om de laget produkter i fast form så unngikk de bruk av både innpaking og ekstra konservering. 

Såpene våre, sjampobarene, boblebitene og badebombene har utviklet seg til å bli globale bestselgere. I 2013 forhindret salget av vår sjampo i fast form at 9 millioner plastplasker endte på fyllinga! Vi vil alltid forsøke å utvikle nye måter å redusere emballasje og plast på, og vi vil være sikre på at vi resirkulerer og gjenbruker hele veien fra fabrikken og til butikkgulvet. De sorte pottene våre har vært gjennom noen forandringer. Først ble de importert fra utlandet, men i 2010 fant vi endelig en bedre løsning slik at nå blir pottene produsert hos en lokal produsent nesten rett over veien fra vår fabrikk i Poole, hvor også kosmetikken vår blir laget.


 


 

Dette reduserer frakten til de sorte pottene og de lar oss også hjelpe produsenter i vårt lokalmiljø. Så neste gang du leverer tilbake en sort potte vet du at det ikke er siste reis for den, men at den vil bli nøye rengjort, oppvarmet og formet på nytt. Deretter blir den på nytt fylt med ferske, nylagde kremer, skubber, ansiktsmasker, dusjgeleer og sjampoer. 


SE FILMEN OM RESIRKULERING OG FINN UT MER:

DU KAN OGSÅ SELV GJENBRUKE POTTENE, HER ER TIPS TIL NYE MÅTER Å BRUKE DEM PÅ

Kom i gang i hagen
Pottene er flotte til hagebruk, spesielt nyttig er de om våren. De har perfekt størrelse til å så frø i, både blomster, grønnsaker og urter. Urtene kan du forresten ha lenge i potta bare du ikke sår for tett, ellers må du passe på å tynne ut. Lag noen hull i bunnen eller legg litt småstein i før du fyller opp med jord, og du kan starte sesongen inne lenge før du kan begynne ute i hagen.

Fuglemat
Pottene er perfekte til å lage hjemmelagde meiseboller i. Og det har vist seg at hjemmelagde boller er best! Vask potten og lag et hull midt i bunnen hvor du trer en hyssingstump igjennom. Knyt en liten pinne i hyssingen inne i potta slik at den sitter fast og du har noe å henge den opp i. Fyll opp med frø og fett og sett den til å stivne, helst over natten.

Snacks- og fruktbeholder
Skal du ut på tur, fyll f.eks. pottene med nøtter, rosiner, tørket frukt eller druer. Perfekt størrelse og lett og ta med. Vær bare sikker på at du tar av merkelappene våre og skriver din egen i stedet for, slik at du ikke får deg en overraskelse neste gang du skal vaske håret med BIG og i stedet finner peanøtter i potten!

Hold orden på småsaker og kontorutstyr
Enten de er med eller uten etikett, de sorte pottene kan brukes til viskelær, binders, frimerker, kulepenner eller hva som helst du har bruk for. De er kjempefine å stable og tar liten plass, slik at de vil hjelpe deg å holde orden. Du kan for eksempel også lime magneter i bunnen og plasser dem på en magnetisk tavle for litt morsommere lagring.

Til hjelp for små kunstnerspirer
De sorte pottene er perfekte til å oppbevare maling i for barn, de kan også brukes som oppbevaring til små figurer eller perler. Kanskje synes de det gøy å pynte pottene også? Har dere samlet opp nok potter kan de også brukes til å stable høye tårn eller lage leker som f.eks. kaste på blink eller bowling. Her er det bare fantasien som setter grensen!

På reisefot
Om du er på reisefot og bare ønsker å ha det moro, så er gjenbruk av potter et godt tips. I de litt større pottene kan du for eksempel putte en bit av din yndlingssåpe, litt Trichomania sjampo og Jungle balsam, og du er klar for dusjen! Har du fått tester hos oss? Da kan du bruke de bittesmå pottene til f.eks. Dirty hårstyling eller din favoritt fuktighetskrem, slik at du kan ta den med ombord i flyet uten å måtte sjekke inn bagasje!

Kjølende spray når det er varmt
Det er ingenting som er mer forfriskene på en varm dag enn et bad i sjøen, men har du ikke mulighet til det er en spray med en av våre tonere en kjempefin erstatning! Etter å ha brukt våre toner tabs kan du ta vare på vannet og bruke det i opp mot én uke etterpå. Gjenbruk din gamle tonerflaske og oppbevar i kjøleskapet. Spray deg med en forfriskende dusj når varmen blir uutholdelig.

Har du et tips?
Send oss gjerne ditt best tips til gjenbruk. Og husk: du kan levere 5 tomme, rengjorte sorte potter (gjelder ikke testerpotter eller flasker) i butikken og vi resirkulerer dem for deg. I bytte får du en boks med ferske ansiktsmasker!