SLushfondet

HVA ER EGENTLIG SLUSHFONDET?

Motivet for å etablere SLushfondet i 2010 var enkel. Kan vi gå lenger enn bare å kjøpe ingredienser fra rettferdig handel, til i stedet å utvikle partnerskap med samfunnene som produserer råvarene? Etter tre år er svaret et rungende ja!

Mekanikken bak SLushfondet er enkel: 2% av summen Lush bruker på råvarer og innpakning blir donert til fondet. Disse pengene blir deretter brukt til å starte opp helt nye prosjekter som bærekraftige gårdsbruk og samfunnsprosjekter. Noen av disse vil produsere og foredle de vakre ingrediensene til produktene våre.

SLushfondet er basert på hovedprinsippene til permakulturbevegelsen. Permakultur vil si et naturlig system basert på å føre tilbake til lokale økosystemer og tilby bærekraftige alternativer til konvensjonelt landbruk. Til dags dato har vi brukt ca. 12 millioner kroner for å støtte de pågående 32 utviklingsprosjektene i 19 forskjellige land. Syv av disse produserer råvarer til vår "nye" Gode Gjerninger (Charity Pot), slik som rosentreolje, ylang ylang-olje, moringaolje, geraniumolje, fersk aloe, sheasmør og Fair Trade økologisk kakaosmør.
 

Selv om Gode Gjerninger har et helt annet formål og er en helt annen sak, representerer den en tilleggsmulighet til å vise vår støtte for saker vi tror på. Hver krone Lush-kunder bruker på Gode Gjerninger (og Charity Pot internasjonalt), minus mva, blir donert til grasrotorganisasjoner som hjelper mennesker, dyr og miljø.Globalt kunne vi donere over 26 millioner bare i 2013, mer enn 80 millioner har blitt samlet inn og donert bort siden produktet ble lansert i 2007, og salget bare øker.

Alle dere som kjøper Gode Gjerninger vil automatisk støtte noen av disse SLushfond-prosjektene, pluss en lokal norsk gruppe som arbeider for dyrevern og miljøvern.

Hovedprinsippet i hvert eneste SLushprosjekt er:

Ta vare på jorden vår, ta vare på mennesker og del rettferdig