Hvordan bruke henna hårfarge

Fargelegg håret med den fineste persiske henna med fuktighetsgivende kakaosmør og eteriske oljer som gir et naturlig alternativ til kjemisk hårfarge. Her er alt du trenger å vite for å få best resultat ved farging. No s**t hårfarge og glans!

Hvilken farge skal jeg velge?

Brun
Indigo og malt kaffe er blandet med henna for en luksuriøs og fyldig sjokoladebrun hårfarge.

Rouge
Om du velger denne - vår rødeste hårfarge, kan det være lurt å sette brannvesenet i beredskap; brennende henna og fersk, økologisk sitronjuice gir deg en flammende rød farge.

Marron
Kaffe blandet med fersk, økologisk sitronjuice får frem en høstlig varme med en skinnende kastanjefarge.

Noir
Indigourt er i fokus for skinnende midnattsblå nyanser. I denne svarte hårfargen har vi også tilsatt litt rød henna for å gi ekstra glans (uten at det gir røde toner i håret).

Alt du trenger for en perfekt henna behandling:

• Din Caca-blokk
• Ultrabalm (eller noe lignende) for å beskytte hårlinjen og ørene mot farge
• Gummihansker
• Bolle (som tåler varme)
• Kjele
• Avispapir for å beskytte gulvet
• Mørke håndklær for beskytte skuldrene
• En tresleiv å røre med
• Hårklemmer til å holde hår unna med
• Sjampo og balsam

NB! Ta alltid en liten test på en liten klype hår før du bruker henna på hele håret. (f.eks på underhår i nakken). Følg instruksjonene og husk at henna forsetter å virke i håret noen timer etter at du har vasket det ut. Om du har kjemisk behandlet hår, vil dette påvirke resultatet, spesielt om håret er bleket eller farget lyst. Om håret er bleket av solen vil også dette spille inn. En test på en liten klype hår er EKSTRA VIKTIG om håret er behandlet på noe vis. Henna har en fin effekt på hår som har grått hår innimellom, de grå hårene vi skinne rødt sammen med de mørkere hårstråene. Om du har over 40% grått hår er det spesielt viktig at du også har med en del grått når du tar testbehandlingen. Du bør la testen sitte i fra 20 min til én time. Etter at du har vasket, skylt og tørket håret og du synes det ser bra ut - sett i gang med hele håret.

   

Hvordan påføre henna i 6 steg:

1. Påfør en beskyttende krem (f.eks. Ultrabalm) rundt hårfestet for å unngå at huden din også farges.

2. Brekk opp din Caca-blokk til grove biter og legg dem i en bolle som tåler varme. Tilfør kokende vann, først litt sparsomt, men nok til at bitene begynner å smelte og du får rørt alt sammen til en masse. Konsistensen skal være som en tynn grøt eller smeltet sjokolade, tilfør mer vann om nødvendig.

3. Plasser bollen over en liten kjele med småkokende vann for å holde massen myk og varm under påførselen, men pass på at fargen ikke blir så varm at den brenner huden til den som skal fargebehandles. (Om du ikke setter fargen over vannbad vil den avkjøles og stivne fort, og det blir vanskelig å gjennomføre. I tillegg blir fargeresultatet bedre om fargen er varm når du tar den i).

4. Påfør fargen i seksjoner ved å bruke en børste eller kun dine hender (ikke glem hansker!). Begynn ved bakhodet og jobb deg framover. Vi anbefaler å påføre fargen på røttene først, fordi tuppene/endene er mer porøse og vil ta til seg fargen raskere, mens det vil ta lengre tid for hårrøttene.

5. La hennaen sitte i håret fra 2 - 4 timer. Vi anbefaler minst 3 timer for å være på den sikre siden!

6. Vask ut hennaen fra håret ved å bruke varmt vann, sjampo og balsam.

Visste du at:

• Henna-fargen er så trygg at du kan bruke den så ofte du vil. Prøv å fargelegge flere ganger for å bygge opp en skikkelig intens og varig farge.

• Å dekke håret med plastfolie eller en dusjhette vil gi rødere nyanser, mens hår som ikke er dekket vil få en mørkere farge.

• Du kan fint kombinere to av fargene for å få en mellomfarge.

Våre hennafarger er 100% naturlige og har en pleiende base av mykgjørende kakaosmør. Fargene legger seg som et beskyttende og pleiende filter utenpå hårstråene, noe som gir et glansfullt, mykt og fyldig hår.