Våre ingredienser

Hva har vi i kjøleskapet?

 

Bildet du ser er fra kjøleskapet vår i Lush-kjøkkenet i Poole! Vi fyller det hver dag med fersk frukt, grønnsaker, blomster og urter. Disse 100% naturlige ingrediensene lager vi juice av, eller vi kutter og skviser og blander i vår håndlagde kosmetikk. Du skulle bare visst hvor mye vi klemmer inn!

Avokado: Vi bruker 11670 avokadoer hvert år i produktene våre. Den smøraktige konsistensen er suveren for huden. Vi bruker også avokado i for eksempel Avobath badebombe.

Rose: Roser er en fabelaktig ingrediens. De har tradisjonelt vært brukt til å stramme opp og å berolige huden. Vi kjøper hundrevis av bunter for å få nok til de 8560 individuelle roseblomstene vi trenger.

Melon: 290 kilo c-vitaminrike meloner er hva vi behøver for å lage alle de pottene vi selger av Retread conditioner hvert år.

Ingefær: 280 kg ingefærrot får vi levert til kjøleskapet vårt hvert år. Det er vi veldig glade for, uten denne kunne ville ikke kunne lage vår fantastiske, detokserende Brazened Honey ansiktsmaske!

Mango: Selv om vi ikke kan dyrke mango i Nord-Europa elsker vi likevel å bruke den, spesielt i våre shampoer. Den er suveren mot fett hår! Vi kjøper 1400 kg mangoer.

Jordbær: Noen av våre produkter, som for eksempel American Cream conditioner, må ha ferske jordbær. Vi bruker over et tonn på 12 måneder.

Lime: Lime er en briljant rensende og oppstrammende ingrediens, vi presser og lager juice av cirka 5,3 tonn, det vil si  66250 lime hvert år. Puh!

Blåbær: 1,5 tonn ferske blåbær fra The Purbeck Blueberry Company (en lokal engelsk farm) blir levert til fabrikken i Poole hvert år. Her i Norge bruker vi ca 50 kg av lokale, norske bær. Vi fryser dem ned slik at vi har nok til å lage Catastrophe Cosmetic ansiktsmaske av norske bær året rundt.

Sitron: 12000 kilo fersk sitroner, det vil si cirka 100000 stk, blir presset og juicet inn i kosmetikken vårt hvert år. Det er mange sitroner!

Produkter og produktmerking:
 
Lush lager nakne produkter:
 
Vi tror på å lage flest mulig produkter i fast form, på den måten sparer vi miljøet på flere måter. Det som du vil merke aller best, er at når sjampobaren eller massasjeoljen er brukt opp, er det ingen ting å kaste etterpå.
 
Green Awards vinner i 2008: 
Green Awards om Lush: "Squeaky Green - Det finnes ikke grønnere innpakning enn ingen innpakning"
 
Ingrediensene:
 
Våre produkter består for det meste av naturlige ingredienser, og om det er mulig, er de også økologiske.
 
Mange av produktene er faktisk ett hundre prosent naturlige!
 
Hos Lush er vi stolte av våre naturlige produkter, og vi merker dem derfor slik at du lett kan se hva de inneholder.

 

Mesteparten av produktene er ”vegan” – dette står helt nederst i ingrediensoversikten.

 

OM PARABENER I KOSMETIKK - Paraben = konserveringsmiddel

Konserveringsmidler i en eller annen form er tilsatt de fleste flytende produkter for å hemme bakterieveksten. Mark Constantine, Lush eier, sier han har arbeidet i årevis for å eliminere konserveringsmidler fra produktene. Ca 70% av Lush sine produkter er allerede uten konserveringsmidler.

 

Konserveringsmidler tilsettes for å hemme vekst av visse uønskede organismer, og vi bruker parabener kun når det er absolutt nødvendig. Grunnen til at vi bruker methylparaben og propylparaben er fordi vi vurderer dem til å være de tryggeste konserveringsmidlene som er å få. I produkter som ikke inneholder parabener, er det likevel konserveringsmidler som vi ikke kjenner den langsiktige virkningen av.

Mark Constantine føler det er bedre å bruke parabener som i en historisk periode på over 100 år har vist seg å være sikre, i stedet for å bruke konserveringsmidler som ikke har en så lang historie bak seg for å bevise at de er sikre.

 

I tillegg bruker Lush parabener i veldig små mengder, Lush sine produkter har en holdbarhet på bare ett år, i motsetning til standarden som er tre år.

 

Mark mener at den eneste løsningen er å la konsumentene lese nøyaktig hva produktene inneholder, og så bestemme seg ut i fra denne informasjonen. Dette er grunnen til at Lush (www.lush.co.uk) nå jobber med komplett transparent webside der du kan klikke på hvilken som helst ingrediens og lese nøyaktig hvor, hvordan, og til og med fra hvem, produktet kommer fra.

Eksempel på produktmerking:

Grønn farge: Naturlig og/eller økologisk.
Sort farge: Trygg syntetisk ingrediens.
 

 

Ingredienser: Vann (Aqua),Glycerine,Rapsolje; Solsikkeolje; Kokosnøttolje (Brassica napus; Helianthus annuus; Cocos nucifera), Sodium Hydroxide, Parfyme (Perfume),Ekstra virgin olivenolje, Oliven & olivenblader (Olea europaea), Grapefruktolje (Citrus paradisi), Fennikeolje (Foeniculum vulgare), Sort pepper olje (Piper nigrum), Bayolje (Pimenta acris), Frankincense Resinoid (Boswellia carterii), Rose Otto (Rosa damascena), Korianderolje (Coriandrum sativum), Acaciaplante (Ribes nigrum), Sodium Chloride,Gardeniaektstrakt (Gardenia jasminoides),*Eugenol, *Limonene, *Linalool,Colour 42045. * Forekommer naturlig i eteriske oljer
Vegan