Ferskhetspolicy

Ferske ingredienser er viktig for Lush - det er selve hjertet i vår filosofi.

Å spise et eple plukket rett fra grenen er åpenbart det sunneste for kroppen ...og fersk, håndlaget hudpleie ligner på mange måter mat, fordi det gir næring til huden din. De fine, ferske ingrediensene har mye mer næring og effekt på hud og hår enn hardt konserverte, langvarige skjønnhetsprodukter.

Ferske, rå ingredienser er aktive ingredienser fulle av vitaminer, mineraler og enzymer. Eteriske oljer har også mer effekt på huden når de brukes ferske direkte fra planten eller blomsten. Naturlige ingredienser som planter, leire, smør og eteriske oljer har blitt brukt i hundrevis av år på grunn av sine påviste gunstige effekter. De er også mer miljøvennlige. I motsetning til dette kan kjemikalier og løfter om mirakelkurer med aldringsegenskaper osv. være attraktive, men hvor sikre er de å bruke, og hvilke bevis finnes det for deres påståtte effekter?

Hos Lush har vi produsert ferske produkter i mange år, og vi har lang erfaring med å finne opp og produsere bærekraftig hudpleie med friske (økologiske om mulig) frukt og grønnsaker. Vi har funnet ut at det er mer effektivt å bruke hele frukten, i stedet for å isolere én egenskap fra frukten eller planten og bruke den i et hudpleieprodukt for å prøve å gjenskape dens funksjon. Vi forsøker å bruke så få og lite syntetiske ingredienser og konserveringsmidler som mulig i våre produkter. 65% av produktene våre er selvkonserverende, noe som betyr at de er helt uten syntetisk konserveringsmiddel. Vi sørger også for å bruke kun de sikreste og mildeste konserveringsmidlene vi kjenner til.

Våre ferske ansiktsmasker er like næringsrike for utsiden som en fruktsmoothie er for innsiden - 100% naturlig, helt uten konserveringsmidler og derfor en av kronjuvelene i våre butikker.

Vi mener at kunden har rett til å vite nøyaktig hva som er i produktet de kjøper. Derfor har vi listet opp ingrediensene våre i størrelsesorden på våre etiketter, skilt, nettsteder og produktkataloger.

Produktene våre passer både for vegetarianere og veganere. Denne typen informasjon er tydelig merket på etikettene våre, slik at du enkelt kan velge et produkt som passer best for deg.

I løpet av alle årene i bransjen, gjennom samling av kunnskap og kompetanse, og etter å ha hørt på kundene våre, har vi laget et stort utvalg av godt planlagte og nøyaktig produserte produkter, som er like ferske og effektive som nydelige å bruke...og mange er virkelig underholdende også!

Når vi produserer ferske produkter:

  • Vi har grundige prosesser for etisk handel av ingredienser for å sikre friskhet, kvalitet og gode forhold for mennesker, dyr og miljø.
  • Alle produktene er håndlagde med omhu og oppmerksomhet for å maksimere kvalitet og minimere svinn.
  • Vi merker produktene med produksjonsdato og produsentens navn – noe som gir transparent informasjon til våre kunder.
  • Produktene produseres som oftes etter ordre, i små mengder, slik at de når ut til kundene våre når de er som ferskest.
  • Vi holder ikke et stort lager av ingredienser eller produkter – vi sender produktene direkte ut til butikkene i stedet for.
  • Vi utfører stadige kontroller av fabrikkavfall for å redusere mengden avfall og resirkulere mer.